Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

A Magyar Nagylexikon szócikke- Zalamerenye - http://www.nagykar.hu/keptar/2756/29079.html
Rövid, de adatokban gazdag szócikk olvasható a Magyar Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Az Új Magyar Lexikon szócikke- Zalamerenye - http://www.nagykar.hu/keptar/2756/30429.html
Rövid, de adatokban gazdag szócikk olvasható az Új Magyar Lexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Ki kicsoda Zala megyében 1996. - Zalamerenye - http://www.nagykar.hu/keptar/2756/31990.html
A Ki kicsoda Zala megyében? című kötet célja változatlan, folyamatosan követni a megye történéseit, mindenkori aktuális kötetében felmutatva Zala, jelen helyzetünkben Zalamerenye adott évre jellemző helyzetét. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Ki kicsoda Zala megyében 2000.- Zalamerenye - http://www.nagykar.hu/keptar/2756/32092.html
A Ki kicsoda Zala megyében? című kötet célja változatlan, folyamatosan követni a megye történéseit, mindenkori aktuális kötetében felmutatva Zala, jelen helyzetünkben Zalamerenye adott évre jellemző helyzetét. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével. Infrastruktúrája átlagos: 1960 óta teljes a villany-ellátottság, A község útját 1960-ban kövezték le, a járdák 1968-ban épültek. Ma a falu teljes úthálózata aszfaltozott, így a tömegközlekedést autóbuszjáratok biztosítják. A településen 1968-ban autóbuszgarázst és várót építettek. Ma már az is elmondható, hogy minden háztartás vezetékes ivóvizet használ.
Pannonhát tájpark prospektus 2006.- Zalamerenye - http://www.nagykar.hu/keptar/2756/30690.html
Magyar illetve német nyelvű kis ismertető Zalamerenyéről, melyben a település főbb természeti értékeit és építészeti remekműveit valamint műemlékeiről kapunk némi információt. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Révai nagylexikon - Zalamerenye - http://www.nagykar.hu/keptar/2756/30904.html
Rövid szócikk olvasható a Révai Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Választás 2002 - http://www.valasztas.hu/onkval2002/so02/onktjk5/tjk20239.htm
Zalamerenye település választási eredményei a 2002-es Önkormányzati választáson.
Zala megye atlasz- Zalamerenye - http://www.nagykar.hu/keptar/2756/31864.html
Magyar, német, angol nyelvű rövid ismertető Zalamerenye település földrajzi elhelyezkedéséről, természeti adottságairól. Az oldalon találhatunk egy 1:15000 felbontású térképet a faluról. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zala megye földrajzi nevei- Zalamerenye - http://www.nagykar.hu/keptar/2756/31806.html
1964-ben jelent meg a kiváló nagykanizsai kutatók (Kerecsényi Edit, Markó Imre Lehel, Ördög Ferenc) közreműködésével összeállított "Zala megy földrajzi nevei" című kézikönyv, melyben Kilimán Janzsó József ált. isk. tanár és Méhes József gimn. tanuló által felgyűjtött földrajzi neveit is közreadták, a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal. E földrajzi nevek szép számmal idéznek föl történeti, helytörténeti eseményeket is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zala megye kézikönyve- Zalamerenye - http://www.nagykar.hu/keptar/2756/29267.html
Az 1998-ban kiadott Zala megye kézikönyvében leírás olvasható a település történetéről, gazdasági, szociális és kulturális állapotáról. Rövid angol nyelvű összefoglaló vezeti be a leírást. A szövegben a kötet írásakor érvényes közigazgatási, statisztikai adatok szerepelnek. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zala megye története a középkorban - Zalamerenye - http://www.nagykar.hu/keptar/2756/30397.html
Zalamerenye rövid történetét tekinthetjük át Zala megye története a középkorban III. kötetében. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zalamerenye a Wikipédián - http://hu.wikipedia.org/wiki/Zalamerenye
Ezen oldal egy szabadon szerkeszthető digitális enciklopédia, melyen Zalamerenye rövid történetét és főbb nevezetességeinek felsorolását Ízelítőül néhány: - Ótemető. - Pálos malom Egykor a pálos rend tulajdonába tartozó vízimalom. - Gémeskút. A községbe vezető út mentén található régi gémeskút. - Faluház. - Paplak és káplánlak A XVIII. században épült parókia ma magántulajdonban van. - Kastély. - Hősi szobor. A falu központjában található szobor az első és második világháború merenyei áldozatainak állít emléket.
Zalamerenye címere - http://www.heraldicart.hu/telepulesek/zalamerenye.htm
Zalamerenye község címerének részletes leírása magyar és angol nyelven
Zalamerenye honlapja - http://www.zalamerenye.hu/
Tartalmas oldal Zalamerenye honlapja. Zalamerenye története, a település leírása, Friss hírek, helyi információk, valamint nagyon sok hasznos menüpont található oldalukon, mint pl. Ki kicsoda a roma közéletben, stb.
Zalamerenye ismertetője - http://www.zalamerenye.hu/telepulestortenet/
Zalamerenye falu története, valamint főbb nevezetességeinek felsorolását találjuk ezen az oldalon.
Zalamerenye katonai felmérés térképe (1869-1887) - http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/200e/35-47.jpg
Az 1869-1887 között készített készített katonai felmérés térképe, amelyen Zalamerenye is szerepel.
Zalamerenye tájfutó térképe - http://lazarus.elte.hu/tajfutas/omaps/bw-egyedi/zalakaros.jpg
A hetvenes-nyolcvanas években a Magyar Honvédség segítségével adtak ki tájfutó térképeket. A térképek egy részét nem is használták soha tájfutó célokra. Ezen az oldalon Zalamerenye- Zalakaros tájfutó térképét tekinthetjük meg. Az egyszerűbb használat érdekében a szerkesztés menüpont alatt található keresés ezen az oldalon (Ctrl+F) feliratra való rákattintással és a keresett település beírásával megkereshetjük a minket érdeklő helységet.
Zalamerenye térképen - http://www.terkepcentrum.hu/index.asp?go=map&mid=20&tid=31617
A térképcentrum álltal készített térkép Zalamerenyéről. Műholdas térkép is kitűnő szolgáltatása az oldalnak.
Zalamerenye története - http://zalakaros.celodin.hu/zalamerenye.htm
A település rövid történetét, főbb nevezetességeit, intézményeit, társadalmi szervezeteit, vállalkozóinak felsorolását találjuk e link alatt. A 2002-es évre vonatkozóan helytállóak az adatok. Valamint találunk ezen oldalon öt csodálatos fényképet Zalamerenyéről.
Zalamerenye története a Pannonhát tájparkon - http://www.pannonhat.hu/?lang=hu&menu=pannonhat&telepules=Zalamerenye
A Pannonhát Tájpark 2005 augusztusában alakult 27 dél-zalai település részvételével, azzal a céllal, hogy fellendítse a térség turizmusát, bővítse és összehangolja a turisztikai kínálatot. Az oldalon Zalamerenye rövid történetét találjuk.

Insert failed. Could not insert session data.